Радан Кънев: Борисов успя да се самосвали, да затрие ГЕРБ и кандидата си за президент

Радан Кънев

Важното е обяснението, защото България се оказва в една ситуация на непредизвикана политическа криза. Тя не беше необходима. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев след изборите.

Във връзка с думите на премиера Бойко Борисов, че пожелава успех на „агнешките главички“ и дали визира партньорите си от Реформаторския блок, Кънев заяви: „Изобщо не ме интересува какво е визирал“. „Първо да кажа, че нищо неочаквано няма. Още в петък, преди първия тур, моята прогноза беше съвсем ясна – Цецка Цачева ще е втора, тогава предположих резултат 60 на 40, разликата е дори по-голяма“, посочи Кънев.

„Г-н Борисов успя да я предизвика едногодишни натрапчиви усилия успя да я предизвика. Да се самосвали, да затрие ГЕРБ, да затрие кандидата си за президент. В крайна сметка, както повечето хора от тип „краля слънце“, които мислят повече за себе си отколкото за държавата да предизвика и политическа криза, където нямаше място“, допълни още той.

По думите му всичко е започнало през декември миналата година. „Тогава с една огромна лъжа провали съдебната реформа, която беше в основата на второ му правителство. Отхвърли всички протегнати ръце за спокойно протичане на президентските избори, за издигане на един солиден десен кандидат, който с лекота да спечели“, коментира още Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика