Радан Кънев в Бургас: Борисов изключително лошо се подготвя за срещата с Меркел

Снимка: Архив

"Краят на българската Левица освобождава огромна ниша на говорене, което до момента е било говорене на БСП. Борисов в момента го говори по- добре от Нинова и Първанов. Мисля, че той изключително лошо се подготвя за срещата с Меркел", каза Радан Кънев пред бургаски журналисти в четвъртък и добави: "Трябва може би да разберем накрая, че ЕС не са преди всичко едни пари, а обща политика, обща сигурност, обща защита на граници и най вече преговаряне от позиция на силата с държави като Турция и Русия. България какво иска от Турция е ясно-Турция да не пуска мигранти през границата. Въпросът е какво предлага: България може да предложи само повече намеса на Турция във вътрешните ни работи. Същото е с Русия. Когато обаче преговаря Европа или НАТО това е от позиция на силата. Борисов или не го разбира или не иска да го приеме. И в двата случая това е антиевропейска позиция", заключи Кънев.

Според него вече на всички било ясно, че ГЕРБ  ще управлява с БСП в този или следващ парламент.

"Окончателният разпад на българската Левица за нас не е никаква изненада. Тя беше на командно дишане от ГЕРБ повече от година, тъй като партия ГЕРБ има огромна нужда от БСП, за да размахва плашилото им и да събира десните гласове. БСП няма никакъв шанс за президентските избори. България е изправена пред нова политическа обстановка, в която реално е противопоставена ГЕРБ на Реформаторската десница", каза още Радан Кънев и обяви, че ГЕРБ през последните седмици заема антиевропейска и антинатовска позиция.

Вчерашното изявление на г-н Борисов, че българският национален интерес не може да бъде защитен в рамките на Евросъюза, но може да бъде защитен в рамките на двустранни отношения с Турция, е антиевропейска и антибългарска позиция", коментира Кънев и обясни че в изборите влизат с различни позиции. РБ за обща европейска политика, а ГЕРБ очевидно с двустранни с Русия договорки с авторитарните режими в Москва и Анкара.

"Преди вторник ние ще знаем кандидата си и ще го обявим", каза още Радан Кънев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика