Радан свил логото на НИМ

Няма да има съдебно дело

Изправеният лъв с копие, на което се вее конска опашка, досущ като емблемата на „Нова република“

Логото на наскоро обявената от Радан Кънев политическа платформа “Нова република” е копие на емблемата на Националния исторически музей - за това се оплакаха в писмо до медиите от НИМ.

В изявлението се казва, че директорът на музея Божидар Димитров е бил неприятно изненадан, когато видял, че изправеният лъв, държащ копие, на което се веят три снопа конска опашка, е използван от Кънев.

“Както е известно, тя (конската опашка - б.а.) е знамето на българската държава до покръстването.

Единствената разлика е, че трите снопа в логото на “Нова република” са боядисани в бяло, зелено и червено, което в оригиналното знаме е невъзможно, тъй като конските опашки не могат да се боядисват. Очевидно от “Нова република” намекват, че знамето им е от коноп”, пишат от НИМ.

Димитров бил още по-огорчен, тъй като логото е дарение на НИМ от неговия тъст - народния художник Стефан Кънчев. НИМ нямало да съди партия “Нова република” поради една-единствена причина. Бащата на Радан Кънев - Милен Кънев, е бил треньор на Божидар Димитров по подводен спорт. Но все пак шефът на музея щял да помоли логото да се смени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика