Радев: Г-н Цветанов трудно осмисля това, което чете, неслучайно настоявам за по-добро образование

Моята предизборна кампания отдавна е осветлена. И всички документи са на сайта на Сметната палата. Ако някой трябва да се притеснява от миналото, това е най-вече г-н Цветанов. Това коментира президентът Румен Радев в Монтана. Така държавният глава отговори и на призива на зам.-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов да осветли предизборната си кампания за президентските избори.

"Неслучайно настоявам за по-добро образование. Явно г-н Цветанов по-трудно осмисля това, което чете. Но най-лесният начин да окарикатурим европейската идея това е тя да се асоциира с хора, които от сутрин до вечер декламират някакви европейски ценности, без да са много наясно какво означават", продължи Радев.

Вчера между Цветанов и Румен Радев избухна поредният задочен спор. Според лидерът на ПГ на ГЕРБ предложеното от президентството становище на КСНС е съдържало изводи, несъвместими с членството ни в ЕС и НАТО.

Президентът декларира, че не търси конфликти, а винаги сътрудничество в името на България. "Аз търся винаги консенсус. Ако някой има някакви притеснения, да ги сподели. Ще ги приемем. Не мисля, че има нещо невярно в тази проектодекларация. Нито за Сирия, нито за цялостната обстановка около нас", заяви държавният глава.

Радев подчерта, че най-сетне трябва да започне реално да се работи за въоръжените ни сили. "Не може да предлагаш план, национален план за повишаване на разходите за достигане до 2 % от брутния вътрешен продукт – министър Каракачанов го внесе в началото на тази година, и в същото време правителството на г-н Цветанов да приема средносрочна бюджетна прогноза, която рязко се отличава от този план, и там за 2019-а има 130 млн. лв. по-малко, за 2020-а – 280, 2021-ва – 250. Ако тук се заблуждаваме, нека не заблуждаваме нашите съюзници", заяви държавният глава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика