Радев да удължи живота на 43-тото НС (обзор)

ГЕРБ предлагат новият президент Румен Радев да удължи живота на сегашното НС, за да може да бъдат разгледани резултатите от референдума - това обяви зам.-председателят на формацията Цветан Цветанов.

„Резултатите от допитването остават основен приоритет за парламента преди предсрочния вот“, заяви Цветанов пред БНР.

Той заяви, че във времето преди вота Народното събрание трябва да се съсредоточи само върху законопроекти, за които е постигнат консенсус.

Цветанов открои като основен приоритет за парламента темата за мажоритарното гласуване съобразно резултатите от проведения национален референдум.

„Президентът (Румен Радев – б.а.) може да играе съществена роля, дори да удължи мандата на този парламент до приемането на изборно законодателство, което да кореспондира с това, което беше казано на референдума. Над 2 милиона и половина български граждани казаха, че искат мажоритарна система. От тази гледна точка смятам, че това е един от важните приоритети, които трябва да бъдат реализирани в оставащите няколко седмици. Ако действително няма политически консенсус, поне да знаем кои са тези, които не желаят да се съобразят с тези над 2 милиона и половина български граждани“, обясни депутатът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика