Радев лично да се ангажира с опазването на политическата стабилност, зове Юнкер

В писмо до новоизбрания президент Румен Радев председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер го призовава лично да се ангажира с осигуряването на политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, и изпълнението на общия европейски дневен ред. България има централна роля в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, продължава Юнкер в поздравителното си писмо, с копие от което разполага БНР.

"Днес, когато сме изправени пред общи предизвикателства – като бежанската криза, стремежа към енергийна сигурност и създаването на устойчиви работни места, и растеж, за нас е важно да работим в тясно сътрудничество. Вярвам, че Вашата всеотдайност и лидерство ще дадат възможност за поддържане на сигурността, стабилността и отличното сътрудничество на България с Европейския съюз", допълва председателят на Еврокомисията.

"Надявам се, че изборите и Вашият личен ангажимент ще осигурят политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, и изпълнението на общия европейски дневен ред", пише в писмото си Юнкер и пожелава на следващия ни президент, успех като подчертава важността на това да работят в тясно сътрудничество.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика