Радев поздрави Стево Пендаровски за победата му на вота в Македония

Президентът Румен Радев изпрати поздравителен адрес до Стево Пендаровски по повод постигнатата от него победа на изборите за президент на Република Северна Македония. Българският държавен глава пожелава успех и кураж на новоизбрания президент на югозападната ни съседка в период, в който на Северна Македония предстои да изпълни важен дневен ред по пътя си за членство в НАТО и Европейския съюз.

Президентът подчертава, че България остава последователен поддръжник на европейската перспектива на Северна Македония. „Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между нашите две страни отваря пътя към постигането на този наш общ приоритет“, заявява в писмото си Румен Радев. Държавният глава подчертава, че България очаква лидерството на новия президент на Северна Македония не само по отношение реализацията на заложеното в клаузите на Договора, но и за вграждане на неговия дух в основата на бъдещите отношения между двете държави.

„Подчертавайки историческата близост между Република България и Република Северна Македония изразявам надеждата си, че ще продължим да я развиваме чрез ползотворни контакти между нашите президентски институции. Надявам се на скорошна среща с Вас“, се казва още в писмото на президента Румен Радев до новоизбрания президент Стево Пендаровски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа