Радев получи удостоверението си за президент, Цачева почерпи с шампанско

Румен Радев стана президент, след като председателят на ЦИК Ивилина Алексиева му връчи решението на избирателната комисия и удостоверението за държавен глава и вицепрезидент. Същият документ получи и вицепрезидентът Илиана Йотова.

Официалната церемония се проведе в Народното събрание и бе открита от председателя Цецка Цачева, която беше и основният съперник на бившия командир на ВВС на изборите. Цачева пожела на президентската двойка да оправдае доверието на българскике граждани. Двамата с Радев се чукнаха с шампанско.

„Още веднъж поздравления за победата и за огромното доверие, което получихте от гражданите. Вярвам, че няма да пожалите сили и енергия, за да отговорите на това доверие с мъдри и държавнически решения в интерес на българските граждани“, каза Цачева

"Бъдете гарант за справедлив правов ред и пазители на гражданските права. Съдействайте за толерантност и разбирателство срещу омразата, расизма и ксенофобията. Бъдете активен фактор за по-нататъшното развитие на партньорството ни с другите държави", каза председателят на ЦИК Ивилина Алексиева, връчвайки документите. Тя отчете и високата избирателна активност на тези избори.

"Ще отдам своите сили и енергия за демократична и просперираща България", обеща Румен Радев. Той благодари на комисията за усилията по демократичното, честно и прозрачно провеждане на вота, както и на всички, които са упражнили своя вот на тези избори.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика