Радев свиква КСНС за бедността и демографската криза

Снимки: Пламен Стоименов

Президентът Румен Радев ще свика Консултативен съвет по национална сигурност за бедността и демографската криза в страната. За това са настояли от БСП, а президентът е приел, обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след края на консултациите при държавния глава.

"Президентът прие нашето предложение да свика КСНС за демографската катастрофа и бедността, но той ще прецени кога да го направи", каза Нинова.

От БСП оценяват програмата на ГЕРБ и Обединени патриоти като сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти. "Особено се тревожим по две теми: демографска политика и бедност", обясни Корнелия Нинова. "Обединени патриоти и ГЕРБ отстъпиха от намеренията си, както да се повиши минималната пенсия на 300 лв., така и да се повишат доходите на хората", добави тя.

По темите национална сигурност и европредседателство от БСП потвърдиха обещанието си за сътрудничество с управляващите в парламента.

Пред медиите Нинова каза още, че въпросът за участие на служебния вицепремиер Деница Златева в кабинет на Бойко Борисов не е повдиган. "Това е принципен въпрос - имаме политическо решение, че няма да участваме в голяма коалиция, заради различнията в нашите програми. Деница е член на БСП", каза лидерът на социалистическата партия.

"Това не означава, че по принципни въпроси като нашето европейско председателство няма да дадем нашата подкрепа в парламента, за да се гарантира политическия консенсус", увери Нинова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика