Радослава Мавродиева: Голяма мъка, но на финала ще ми е по-спокойно

И тази квалификация, като всяка друга, бе голяма мъка с много напрежение– заяви Радослава Мавродиева, която за четвърти път в кариерата си ще спори за отличията в тласкането на гюле на европейско първенство. - Трябваше от първия път да се получи, но... Поне сега на финала ще ми е по-спокойно. Иначе стадионът, секторът всичко е хубаво.

Във втория опит родената в Сливен лекоатлетка прати уреда на 17,87 метра, с което покри норматива от 17,20 м. Най-добър резултат в Берлин фиксира европейската шампионка Кристина Шваниц (Германия) – 18,83 м.

Решителната надпревара за отличията е утре вечер от 21,00 часа. „Надявам се да премина границата от 19 метра – допълни Радослава. - Ако не вярвам, че имам шанс за медал, какъв е смисълът да тренирам?“

През този сезон Мавродиева записа личен резултат – 18,95 метра, който й донесе балканската титла в Стара Загора в началото на юли. Тя е носителка и на сребърен медал от Евро 2017 в зала.

При мъжете Георги Иванов не успя да пробие до финала, въпреки че постигна най-добър резултат за годината – 19,40 м и...19-то място. Най-силно постижение записа германецът Давид Щорл – 20,63 м.

Вятърът попречил на Инна за по-добър резултат

Насрещният вятър (0,2 м/сека) попречил на Инна Ефтимова за по-добър резултат в сериите на 100 метра. Българката завърши трета в серията с 11,45 сек, което й бе достатъчно да се класира за полуфиналите тази вечер. Надпреварата за медалите също късно днес.

„Вятърът ми влияе, тъй като съм по-лека спринтьорка – каза тя. - И с оглед на условията, резултатът е добър. Очаквам да направя лично постижение и да съм доволна от себе си.“

Най-силното време на Инна е 11,20 сек., а този сезон бяга за 11,35 сек.

Тя ще стартира и на 200 метра, където директно от полуфиналите започва Ивет Лалова.

А на 3000 м с препятствия и двамата ни представители отпаднаха. Митко Ценов завърши 9-ти с 8:36,39 мин, а Иво Балабанов е 13-ти (8:51,52). Най-бърз бе Йоханес Киапинели (Италия) – 8:28.41.

Шампиони с гръмки провали

Шампиони в мятането на диск претърпяха гръмки провали в Берлин. Най-големият бе за златния олимпийски медалист от Рио 2016 Кристоф Хардинг, който не успя да зарадва родната публика. Още в квалификациите той записа три неуспешни опита и отпадна. Все пак на финала ще има представител на фамилията. Роберт Хардинг, брат на Кристоф и №1 от игрите Лондон 2012, преодоля пресявките.

Сред зрителите седна също световният и европейски шампион Пьотр Малаховски (Полша) след 3 фаула.

Нормата бе 64,00 м, а най-добър резултат постигна шведът Стьол - 67,07 м.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт