Радослав Миленков влиза в БНБ

Радослав Миленков

Димитър Радев: Има силен характер

Гласуват в петък кандидатурата за нов подуправител

Радослав Миленков е единственият кандидат за нов подуправител на БНБ. Той бе изслушан от депутатите от Комисията по бюджет и финанси към парламента. Кандидатурата му внесе управителят на БНБ Димитър Радев, след като досегашният подуправител и шеф на “Банков надзор” Димитър Костов подаде оставка. Гласуването на кандидатурата му се очаква да бъде в петък.

Радослав Миленков е познат в банковите среди. От ноември 2014 г. досега е председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките. Той има силен характер, заяви Радев. “Има още какво да се направи до влизането в банковия съюз и съм твърде убеден, че той разполага с опита и енергията да осигури и приемственост и надграждане, и да ръководи успешно тази дейност в следващите шест години”, каза гуверньорът.

Миленков очерта няколко приоритета за развитието на БНБ, като основният е приемането ни в еврозоната. Като други посоки на развитие той посочи стрес-тесовете на банките. На въпрос как са избраните синдиците на КТБ Миленков заяви, че всичко е свършено по процедура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Финанси