Радо Янков остана 26-и в квалификацията на световното

Радослав Янков не успя да се класира за същинското състезание в коронната си дисциплина – паралелен гигантски слалом – на световното първенство по сноуборд в Парк Сити, Юта (САЩ). 29-годишният българин не беше убедителен на нито едно от двете трасета и остана 26-и в квалификацията с общо време 1:19,79 минути. Той завърши на повече от 4 секунди след руснака Дмитрий Логинов, който зае първото място. Късно снощи бе и вторият старт от световното – паралелен слалом.

Иначе Логинов се възползва по най-добрия начин от предимството си в квалификацията и спечели титлата с четири поредни победи в елиминациите. Три дни след 19-ия си рожден ден руснакът изпревари последователно Андреас Промегер (Австрия), Едвин Корати (Италия) и Вик Уайлд, а на финала се справи с Тим Мастнак (Словения). Натурализираният американец Уайлд пък пропусна да донесе и бронза на Русия като загуби малкия финал от Щефан Баумайстер (Германия).

Наталия Соболева бе на път да донесе втори триумф за сборная, но отстъпи на Зелина Йорг (Германия) в женския финал. Бронзът пък отиде у Ладина Йени (Швейцария).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт