Радо Янков се върна сред големите

Радослав Янков напомни за класата си с отлично представяне в паралелния гигантски слалом от Световната купа по сноуборд в Банное (Русия). Бившият носител на големия кристален глобус в алпийските дисциплини постигна най-доброто си класиране от близо 2 години като завърши 4-и във второто състезание от първия уикенд за сезона.

След като пропусна за една стотна елиминациите в паралелния слалом предния ден, чепеларецът зае 14-о място в квалификацията, което го прати на осминафинален дуел със световния шампион Дмитрий Логинов. Представителят на домакините имаше правото за избере по-бързото червено трасе, но това не му помогна – Янков се справи отлично и разочарова публиката в Южен Урал. На четвъртфинала българинът се справи и с Марко Феличети (Италия), когото изпревари с 13 стотни. След това обаче отново бе пратен в червеното трасе при това срещу 4-кратния световен шампион Бенямин Карл. Опитният австриец се оказа по-бърз с 19 стотни, а в малкия финал две неравности попречиха на Радо да победи Роналд Фишналер (Италия) за място на подиума. Все пак класирането му е най-доброто от януари 2018-а, когато бе 4-и в Банско.

„Много съм доволен от резултата – заяви Янков. - За малко не успях да се класирам в челната тройка, но въпреки това мисля, че успях да направя добро каране.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт