Радо Янков 7-и на световното

Радослав Янков успя да се завърне сред най-добрите в сноуборда след слабото представяне в паралелния гигантски слалом на световното първенство в Парк Сити, Юта (САЩ). 29-годишният българин, който доскоро се възстановяваше от спукана кост на ръката и проблеми в кръста, зае 7-о място в паралелния слалом.

За втори пореден ден условията на пистата бяха много лоши – силен снеговалеж, липса на видимост и непочистено трасе. Чепеларецът си постла за успеха с добро каране в квалификацията – 9-о време. Постижението му по синьото трасе беше много силно (4-о от всички завършили), но изоставане на червеното го остави извън първите 8. В елиминациите обаче той отстрани Ян Козир (Словения) и се класира за четвъртфиналите. Там обаче негов съперник бе лидерът от квалификацията Роланд Фишналер (Италия), който се възползва напълно от предимството да избира трасе. Радо му водеше през по-голямата част от дистанцията, но по-бързата синя писта помогна на фаворита да го изпревари с 33 стотни на финала.

Резултатът отреди на Янков 7-о място в крайното класиране, което е третото му най-добро на шампионат на планетата. На предишното световно в Сиера Невада (Испания) през 2017-а той беше 4-и в паралелния гигантски слалом и 6-и в паралелния слалом.

Фишналер пък стигна до битката за титлата, но там загуби от Дмитрий Логинов (Русия), на когото това е второ злато за два дни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт