Разбилият се самолет край Ихтиман бил регистриран в Италия

Снимка: БНТ

Малък самолет падна бли зо до Ихтиман днес на обяд. Загинали са мъж и жена. По непотвърдена информация самолетът марка "Мистрал" е бил вписан в италианския регистър, предаде БНТ.

Пандалият самолет е излетял от летището на ихтиманското село Черньово. Инцидентът се е случил към 11,30 часа, когато той е поел към Драганово. Но след като набира височина, започва да се върти, пада и се запалва.

В следствие на инцидента загиват мъж и жена, които са били на борда, като телата им са силно обгорени. Тяхната средна възраст е около 50 години.

Малко след инцидента към мястото тръгват линейки от Ихтиман и Костенец, които пристигат за около 13 мин., но за съжаление не е имало какво да направят. От самолета е останала буквално само купчина пепел.

Към момента мястото на инцидента е отцепено.

По информация на експертите до подобни инциденти най-често се стига заради грешки, които допускат летците. За да могат да управляват подобни самолети, те трябва да преминат теоретичен и практически курс, който включва около 30 часа летене. А подобни самолети набират скорост от 120-150 км в час. Като в България има 300 подобни самолета.

Какви са причините за този инцидент предстои да разберем.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България