Разбита е терористична клетка на "Ислямска държава", готвила атентат на мача Албания-Израел

Кървава атака срещу израелския национален отбор по футбол, планирана от "Ислямска държава", е била осуетена от службите в Косово. Новината бе съобщена от местната полиция, предаде БТВ.

Осемнайсет души са били арестувани в Косово, други шестима са задържани в Албания и Македония. В тях са открити взривни устройства, оръжия, електронно оборудване и дрон. Групата е била координирана от двама албанци, които са част от "Ислямска държава" в Сирия.

Албания премести световната квалификация с Израел в събота от северния град Шкодра на стадион близо до столицата Тирана заради опасения от евентуални въоръжени атаки на бунтовници.

Разкритата клетка е планирала терористични нападения в Косово, както и срещу израелските футболисти и фенове по време на двубоя с Албания, съобщиха от полицията пред "Ройтерс". Атаките щели да бъдат координирани.

През последните години най-малко 200 души бяха задържани в Косово заради предполагаеми връзки с терористични групировки. Над 300 косовари заминаха за Сирия, за да се бият на страната на "Ислямска държава".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа