Разбиха бандата „Батко, братко и сестра им” в Ломско

Полицията и социалните служби прибраха тримата апаши – двама братя и сестра, които нападаха, биеха и ограбваха възрастни хора в ломското село Септемврийци. Престъпната дейност на двете деца и пълнолетният им брат се разследва, присъствието на МВР служители в района е увеличено, съобщиха от Районното управление на полицията.

baba_septemvriici201807a

Бабите и дядовците в Септемврийци – на 35 км от Лом, заживяха в денонощен страх през последните седмици, когато зачестиха наглите кражби по домовете им. Повечето от хората добре познаваха обирджиите – деца на местно многолюдно ромско семейство. Само за около седмица 22-годишният Валентин Д., 13- годишната му сестра и 11-годишният му брат, нахлуха в къщите на трима пенсионери и задигнаха пари и храни.

От дома на 87-годишен мъж Валентин и брат му Мариян отмъкнаха продукти, а после се върнаха и нанесоха побой на стареца, за да им даде и пари. Посред бял ден отмъкнаха от жилището на 75-годишен мъж 220 лева. В края на миналата седмица пък двамата братя и сестра им нападнаха 82-годишна баба и докато Валентин я душеше, останалите тършуваха из стаите за пари.

След нападенията в селото възкръснаха кошмарите отпреди десетина години, когато банда ромски деца нападаха и обираха пенсионери и накрая убиха с чук 87-годишен мъж, от когото взеха 5 лева. Сред участниците в убийството бе и 13-годишният тогава Валентин Д. „Пак стана страшно! Не смеем да заспим, треперем и денем, и нощем. Ще ни пречукат за стотинки или парче хляб!”, оплакаха се пенсионери.

В края на седмицата Валентин Д. е арестуван, а съдът е постановил постоянното му задържане под стража, казаха от полицията. Невръстните му брат и сестра пък са изведени от дома им от социални служители и ще бъдат настанени в Кризисен център. „Полицейските служители в Септемврийци и района са увеличени, работим за възстановяването на спокойствието на хората!”, заяви шефът на РПУ- Лом Владимир Владимиров.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право