Разбиха банда телефонни измамници, завлекли над 80 000 лева

Снимка: Архив

Сред жертвите е и майка на съдия от Търново

Полицията във Велико Търново разби банда от дръзки телефонни измамници, които са измъкнали от възрастни хора над 80 000 лева в няколко области. Сред жертвите е и майка на действащ съдия от старата столица, която дала на мошениците 5100 лева и златни бижута .

Заловените Атанас, Димитър и тяхното муле са от град Ветово, Русенско, но през последните месеци са извършили 7 ало измами само във Великотърновска област. В залавянето на престъпната група са участвали и полицаи от Румъния, защото телефонните обаждания на произволни телефони са били от северната ни съседка.

Бандата е била задържана още в края на миналата седмица, а в петък Районният съд във Велико Търново е наложил на участниците постоянни мерки за задържане под стража. Още тогава при претърсвания и изземвания на различни адреси на територията на Русе и Ветово са иззети парични суми в размер на 9000 лева в различна валута, златни накити и мобилни телефонни апарати, които имат отношение към извършени измами на територията на Велико Търново и региона.

И тримата задържани са осъждани за престъпления против собствеността, като двама от тях и за измама. Близо седмица след арестите полиция и прокуратура продължават да работят по случая и да търсят още доказателства за жертвите на измамниците. Така се е стигнало до колосалната сума от над 80 000 лева и предявяване на нови обвинения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право