Разбиха минилаборатория за синтетечна дрога в Пазарджик

Пазарджишките криминалисти разбиха минилаборатория за производство на синтетична дрога, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов. Арестувани са двама братя от Симеоновград – С. Г. (на 45 г.) и Н.Г. (на 48 г.), които са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пазарджик.

В хода на операция, проведена от служители на сектор "Криминална полиция", е обискирано жилището в Пазарджик, което двамата братя ползвали под наем и което било собственост на техен познат. В една от стаите полицаите открили обособена минилаборатория за производство на синтетични наркотици.

Разследващите намерили и иззели различни по големина опаковки от станиол и пластмасови контейнери с бяло прахообразно вещество. При полевите наркотестове всички проби реагирали положително на метамфетамин, чието общо тегло е около 30 грама. За производството му двамата братя са използвали различни химични вещества и прекурсори.

Установени са и техни потенциални клиенти от Пазарджик. В една от стаите на апартамента криминалистите открили и 93 различни старинни монети. Първоначално двамата братя са задържани за 24 часа, а впоследствие Окръжна прокуратура е удължила ареста им до 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право