Разбиха наркооранжерия за канабис в частен имот в силистренско село

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра разкриха наркооранжерия в частен имот в село Айдемир, съобщават от вътрешното министерство.

Полицейските действия са проведени вчера след предварително разследване по получена информация за производство и разпространение на наркотици.

В хода на проверката криминалистите се насочили към 28-годишния Д. Б., известен с подобни прояви в миналото. Вчера в имота му в село Айдемир били предприети процесуално-следствени действия, в хода на които криминалистите разкрили наркооранжерията в двора на къщата.

Помещението, на площ около 10 кв. м, било оборудвано за отглеждане на канабис в лабораторни условия, снабдено с лампи, вентилационна и поливна системи. В обекта полицейските служители заловили собственика, докато полагал грижи за наркокултурата. В оранжерията били намерени и иззети 2 хибридни растения канабис с височина около 1.90 м.

Последвало претърсване на къщата на Д.Б., където криминалистите намерили около 500 г суха листна маса канабис, част от която разпределена в единични дози. Намерени били и облицовани във фолио съдове с канабис в процес на сушене.

Заподозреният по случая Д.Б. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право