Разбиха нелегална туристическа агенция във Вършец

Полицията във Вършец разкри незаконен туристически бизнес в курортния град. Лица без лиценз са организирали екскурзии за гости на балнеозаведенията и са плащали на управителите на хотели, за да им помагат в нелегалната дейност, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Сенчестият бизнес започнал да се разплита след залавяне на нелегално такси. В сряда към 13 часа след получен сигнал за нерегламентиран превоз на пътници и нелегална туроператорска дейност униформени спрели във Вършец автомобил „Форд Транзит” с врачанска регистрация, собственост и управляван от Иво Х./53 г./ от Вършец.

Осмината пътници в буса заявили, че са платили на лице от балнеохотел в града по 18 лв. за екскурзия до Белоградчишките скали и пещера "Венеца". При проверка в хотела са били открити две обяви за екскурзии със записан телефон за връзка. Оказало се, че туровете са били организирани от 66-годишната Лиляна И., която обаче нямала сключен договор за извършване на туристически услуги и не притежавала лиценз за такава дейност. Жената признала, че извършва туристически услуги, като плаща такса на управителя на балнеохотела.

Полицията е открила обяви за нелегалните екскурзии и в още едно балнеолечебно заведение във Вършец.

По случая е образувана преписка, проверява се откога е действала и какви печалби е реализирала нелегалната туристическа агенция. За незаконната дейност законът предвижда до една година затвор или глоба от 100 до 300 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България