Разбиха цех за амфетамини, докато бълва таблетки (СНИМКИ И ВИДЕО)

Антимафиоти са иззели над 30 килограма наркотици след като неутрализирали лаборатория за производство на амфетамин. Цехът бил "ударен", докато бил в процес на таблетиране.

Операцията е осъществена на 20 декември от служители на отдел „Наркотици“ при ГДБОП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на Окръжната прокуратура в старата столица.

В хода й те предприели процесуално-следствени действия в къща в във великотърновското село Осенарите в Хаинбоаз. На място били задържани двама мъже - М.М. /48г./ от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби и отвличане, и И.С. /50г./ от Петрич - криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан.

На адреса са открити и иззети таблетираща машина в процес на производство на таблетки. Намерени са 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин, прекурсори, помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки. Конфискувани са още около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране, мобилни телефони и други. По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия Изток.

171221_bop_narkolab_03

171221_bop_narkolab_07

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право