Разбиха "щаб" на банда цигани

Снимка: Архив

Осем арестувани, всички са с досиета в полицията

Полицаи разбиха "щаб квартира" на ромска банда в несебърското село Кошарица. Циганите тероризирали цял Несебър с кражбите си. Повечето от тях са криминално проявени и осъждани. Преди месец, общински служители от кметството си изпатиха, след като бяха нападнати в края на града, докато се опитвали да упоят бездомно куче. По първоначални данни, именно няколко арестуваните при спецакцията в Кошарица роми са авторите на побоя над общинарите.

Задържани за срок от едно денонощие са осем души: двама братя- 32-годишният Б.С. и 37-годишният М.С., както и 46-годишният А.М. и синовете му – М.М., 17 годишен и С.М., 19 годишен, А.М., 24 годишен, П.Т., 35 годишен и Р.С., 28 годишен.

Те се установили в запустели постройки в близкото до града село Кошарица още в началото на лятото. От вътрешността на страната са, но явно "гурбетът" в Несебърско им се сторил добър, та решили да не си тлъгват и да дочакат директно следващия сезон.

В квартирите им е открит пистолет, боеприпаси, както и множество документи, свързани със заложении вещи и документи за заеми. Намерени са и договори за покупко-продажба на автомобили, както и множество мобилни телефони. В автомобил, ползван от един от мъжете, са открити и иззети инструменти и техника за извършване на строително-ремонти дейности с неустановен произход.

На трима от задържаните са съставени актове по Закона за гражданската регистрация, а на един – акт по Закона за българските документи за самоличност. Образувано е досъдебно производство за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Несебър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право