"Развален телефон" между деца докара присъда на баща

"Развален телефон" между две деца момче и момиче от град Велики Преслав завърши със скандал между родителите и присъда за единия баща.

29-годишният О.А. се сбил с А.А./35г./, защото дъщеря му чула, че приятелчето й предлага да играят на секс. Всъщност момчето предложило да се занимават с Мекс - детска игра, свързана с рисуване. Недоразумението между 10-годишните деца станало на 26 май м.г. Момиченцето разказало у дома за неприличното предложение и бащата отишъл да търси сметка на другото семейство.

А.А. понечил да обясни, че е станало недоразумение между децата и думата е разбрана погрешно. О.А. обаче, го повалил с юмрук на тротоара пред входната врата на дома му. При падането мъжът травмирал дясната си ръка, а докато пробвал да стане, се хванал за якето на подсъдимия и го скъсал. Последвали ритници и ругатни от гневния родител.

За нанесената средна телесна повреда О.А. е наказан с 1 година пробация и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. Той трябва да заплати и 700 лв. граждански иск на пострадалия. Първо Районен съд във Велики Преслав наложил наказанието, но недоволен осъденият обжалвал, като искал оневиняване и правилна преценка на доказателствата. Наказанието окончателно е потвърдено от Окръжния съд в Шумен тази седмица.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право