Разведки стоят зад скандала в Австрия

Твърди се, че това били израелските тайни служби

Мистериозната „руска инвеститорка“ изчезна

Бившият заместник шеф на германското външнополитическо разузнаване Рудолф Адам в обширен и много задълбочен анализ потвърди, че чуждо разузнаване стои зад скандала, който беше спретнат на Хайнц-Кристиян Щрахе и съратника му Гуденос и за първи път посочва и обосновава, защо това най-вероятно е израелското разузнаване. (Лично не съм убеден, възможна е друга версия, но важното е, че се потвърждава тезата за дело на чуждо разузнаване). Относно политическата ориентация на въпросната партия, заради която не биваше да се прави тази коалиция в Австрия, както и относно връзките u с Русия, няма никакво съмнение.

Българските медии обаче, продължават да наричат „руска инвеститорка“, въпросната жена от видеозаписа, правен преди повече от 2 години и „роднина на руски олигарх“, въпреки че този олигарх лично отрече да има такава роднина, а се оказа, че не е от Русия. Нещо повече, тя е неоткриваема и никой не обяснява кой е платил нощувки от по 1348 евро и е организирал високопрофесионалния запис на една пиянска вечер в предварително оборудваното помещение със скъпа техника, управлявана отвън от трето лице, за да го извади 2 години по-късно непосредствено преди евроизборите.

Неоткриваемата лека жена много напомня на историята с турския ислямистки духовник, организирал среща с 3-ма генерали и една дузина съмишленици на 25 км от военната база Инджирлик, за да инсценира подготовка на преврат в Турция, който изчезна и вероятно никога няма да бъде намерен. Така работят някои разузнавания. 

А българската журналистика се страхува да не сбърка линията. Жалка работа!

От Фейсбук

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения