Разграбиха за часове билетите за фолклорен спектакъл в Пловдив

Само за няколко часа бяха разпродадени всичките 550 билети за фолклорния спектакъл "Хубава Яна" на ансамбъл "Тракия", насрочен за 28 февруари (вторник) от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив, похвалиха се от градската управа под тепетата.

Поради невероятния зрителски интерес ансамбълът с главен художествен ръководител и хореограм проф. Даниела Дженева, ще повтори спектакъла на 1 март (сряда) от 19 часа. Билетите с цени 8 и 10 лева вече се продават в сградата на ансамбъл "Тракия" на ул. Даме Груев" 1А в квартал "Кючук Париж" и в Билетния център на площад "Стефан Стамболов" пред Община Пловдив.

"Хубава Яна" е музикално-танцов спектакъл за историята, живота и любовта, създаден по идея и хореография на проф. Даниела Дженева и по музика на Димитър Христов, Стефан Мутафчиев, Красен Господинов и Петьо Кръстев. "Хубава Яна" включва 13 танца и песни от различни региони на България. Идеята възниква от народната поема "Даваш ли даваш балканджи Йово". Това е спектакъл за историята, живота и любовта, погледната през призмата на съвременника. Една трактовка за силата на любовта на Яна, която минава през противопоставянето и борбата, надмогва насилието и страданията, за да се издигне до своя апогей. Творбите на композиторите и хореографията са съчетани и подредени като музикален калейдоскоп от звуци и чувства.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони