Разгром за родния шампион в „Арена Армеец“

Зле за България започна тенис турнира София оупън. Националният шампион в зала Габриел Донев претърпя тежко поражение с 1:6, 2:6 от опитния украинеца Сергей Стаховски в първия кръг на квалификациите. 22-годишният българин си осигури покана за пресявките само преди седмица, когато спечели титлата в зала „София“, но вчера беше далеч от класата на съперника. 33-годишният Стаховски, който е 136-и в света, контролираше с лекота събитията на корта и спечели без усилия първия сет. Във втория Донев успя да внесе повече интрира в разиграванията, но вкарваше повече сила от необходимото в ударите и доста от топките му летяха в аут.

„Чувството да играя на толкова голям корт е невероятно – призна Габриел след мача. - Определено имаше напрежение върху мен, особено през първите геймове. В същото време той започна много силно. Натрупах безценен опит, ще се опитам да извлека максимума от този двубой. Ако можех да върна времето бих изиграл този мач наново. Дадох всичко от себе си, но все пак Стаховски е играч от друга класа.“

Късно снощи завърши мачът на другия ни представител в квалификациите Александър Лазаров със словака Лукаш Лацко. Победи в първия ден спечелиха Яник Маден (Германия), Стефано Травалия (Италия), Франко Шкугор (Хърватия), Андреа Арнаболди (Италия) и Даниел Брандс (Германия).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт