Раздават помощи на бедните и безработни в Бургас

Пакетите са с храни за 60, 100 и 130 лв.

"Пакети с най-необходимите хранителни продукти, в размер на 60 лв., 100 лв. и 130 лв. в зависимост от числеността на семейството, ще получат най-нуждаещите се в Бургас. Средствата са осигурени от новосформирания общински социален фонд COVID-19", обясни на брифинг проф. д-р Севдалина Турманова, председател на Общинския съвет в Бургас.

Решението как да бъдат разходвани средствата от този общински фонд бе взето на съвместно заседание на Председателския съвет- Бургас и Постоянната комисия по социални дейности.

Помощта ще бъде еднократна. Закупуването на хранителните продукти ще се организира от общинска администрация при спазване на законовите разпоредби за разходване на средства в условията на извънредно положение, включително и чрез второстепенните разпоредители с бюджетни кредити, при необходимост. 30 000 от предвидените 300 000 лв. ще бъдат заделени за други спешни нужди на крайнонуждаещи се - в това число и за медикаменти, уточни проф. Турманова.

За еднократната помощ е нужно кандидатите да отговарят на определени критерии- да са регистрирани в Бюрото по труда, да са в неплатен отпуск и в невъзможност да работят заради самоизолацията, да имат постоянен адрес в Бургас, доходът на член от семейството да не надхвърля 150 лв. и други.

Област за прикачени файлове

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини