Раздават 2700 осветени великденски яйца в Търново

Великден

2700 великденски яйца ще бъдат осветени в Катедралния храм „Рождество на Света Богородица” във Велико Търново на Велики Четвъртък. Те ще бъдат подарени на жителите и гостите на старопрестолния град, избрали да посрещнат нощта на Христовото възкресение в крепостта Царевец. За шарената им украса се грижат учениците от ОУ „Св. Патриарх Евтимий”.

Към всяко яйце ще има и парче козунак. Във Великденската нощ те ще бъдат раздавани на площад „Цар Асен . Това ще се случи след възвестяването на Христовото възкресение със звън на всички църковни камбани, изнасянето на Благодатния огън от Патриаршията музей на Царевец и преминаването на литийното шествие с факли от крепостта към катедралния храм.

Над 200 великденски яйца ще бъдат дарени на домовете за възрастни хора „Венета Ботева” във Велико Търново и в село Балван, на младежите в Кризисния център в същото село, както и на деца, живеещи в два центъра за настаняване от семеен тип. Жестът е осигурен от Община Велико Търново и фирми със съдействието на кмета на старата столица Даниел Панов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България