Раздадоха дипломите на първите 23 учители по Монтесори педагогика у нас

Първите в България 23-ма учители, завършили успешно 10-месечния курс по въведение на Монтесори педагогиката в общинските детски градини в Пловдив, получиха своите свидетелства и грамоти. Дипломите им бяха раздадени в сряда на тържествена церемония в детска градина "Мир" от кмета на Пловдив Иван Тотев и ректора на Нов български университет проф. д-р Пламен Бочков.

"Пловдив е единствената община в България, която въвежда обучение по метода Монтесори в детските градини. Сигурен съм, че дълги години ще сме лидер в обучителните процеси, които въвеждаме. Надявам се това, което правим, да се превърне в дългогодишна общинска политика. Нещата, с които се гордеем, няма как да станат без програмите, които реализираме в предучилищното, средното и професионално образование и университетите", заяви кметът Иван Тотев.

"С Монтесори педагогика от много малки даваме възможност на децата да са лидери и добър пример в нашето общество. А вие, техните учители, сте носители на една от важните реформи за по-добро и качествено образование в България и за 2 години направихме значителни крачки в тази посока", каза в своето обръщение зам.-кмет по образованието Стефан Стоянов.

"В Община Пловдив не свързваме реформата с тази сфера само с ремонти, саниране, течащи покриви, а мислим една крачка напред - как да подобряваме самото образование, да даваме начало и да подкрепяме подобни инициативи", допълни Стоянов.

В обучението по метода "Монтесори" досега са включени 23 педагози и директори от 5 забавачки и петима служители от Община Пловдив. Сега предстои третият курс на обучение и включване на още една детска градина и училище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони