Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая

Иван се опитваше да скрие лицето си в Бургаския съд. Снимка: Булфото

Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Жертвата заплашила, че ще издаде на полицията как са грабили

Убиецът местил трупа, за да го скрие по-добре

Раздор за 50 000 лева е станал причина за убийството на Петър Валериев край езерото Вая, стана ясно в петък, когато заподозреният Иван Йорданов Петров от село Рудник бе доведен в Бургаския съд. Магистратите го оставиха зад решетките, след като прокуратурата поиска да му бъде наложен постоянен арест. Събрани са достатъчно доказателства, че именно той е извършил убийството – готови са експертизи, показания са дали трима свидетели. 32-годишният Иван е родом от шуменското село Мадара, със средно образование е, несемеен и няма постоянна работа. Двамата с жертвата били приятели и имали зад гърба си два въоръжени грабежа – на банка в Айтос през 2015 г. и на инкасова кола в София година по-късно.

През последните години обаче убитият Петър живеел изключително бедно, вземал заеми. Той поискал 50 хил. и от Иван, като го заплашил, че ако не му даде, ще разкаже в полицията за грабежите. Тогава приятелят му решил да го ликвидира.

Трупът на жертвата бе открит на 18 ноември тази година в землището на квартал Долно Езерово, близо до езерото Вая от семейство, което сигнализирало в полицията. Когато съпрузите завели криминалистите на мястото да им покажат зловещата находка, тялото на мъртвия било вече преместено на около 300 метра. Убиецът признал пред полицаите, че се е върнал, за да го скрие по-добре, но не успял.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право