Разединението гони вируса!

Новата дамска униформа за показване на обществени места среща горещо одобрение.

Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Фсички смешки тук са от вейсбук, дислексията е сред първите симптоми на зараза

След като олимпийските кръгове се раздалечиха един от друг при отлагането на игрите за догодина, някои световни фирми подходиха по същия начин към логата си. Така те демонстрираха, че са съпричастни на призива за “социално дистанциране” на хората на обществени места заради коронавируса.

М-то на McDonald's се сцепи на две, влюбените на Kappa се разделиха, кръговете на Audi придобиха самостоятелност, Крим се отдели от Украйна, но това беше доста по-рано, всъщност...

Упорито се говори, че художникът Георги Чапкънов - Чапа вече работи по нова версия на националния герб, на която двата лъва ще са извърнати настрани, а надписът отдолу ще гласи “Разединението гони вируса”. Но май вече е късно, след като първият вирусоносител бе установен и сред депутатите - за жалост Хасан Адемов, един от малкото хора, които знаят за какво се намират в тази сграда и какво трябва да правят. На колегите му вчера взеха проби, за да видят дали има и друг носител на заразата. Тайната надежда на милиони българи е скоро да няма заседание, за да не може да се гласува безумното удължаване на извънредното положение. “За две седмици вече изперкахме по къщите, какво остава за удължаване”, коментира народът във фейсбук.

Може би не е лошо да се поучим от радикалния челен опит на Туркменистан, където забраниха думата “коронавирус”, а хората, които ходят с маски, биват преследвани и наказвани. Местният лидер Гурбангули Бердимухамедов просто перефразира Сталин: “Няма дума, няма проблем”.

За нарастващото напрежение и изперкване в условията на домашна изолация говори красноречиво следната случка, разказана от съпруга в интернет: “Защо ли трябваше да казвам на мъжа ми, че един от първите симптоми на заразата с коронавирус е загубата на обоняние. Сега ходи из цялата къща и тайно подпръцква. Като усетя миризмата и му се развикам, той се хили и ми отвръща: “Проверка на здравето!” Научил е и децата, вече не се издържа, ще се развеждам!” Относно ароматите, за оптимистичен финал ви предлагаме следното: Учените вече официално установиха, че чесънът не помага срещу коронавируса. Добре, но това не е повод да откажете употребата на чесън - ако не друго, то поне ще държи околните на минимум 2 метра дистанция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл