Разкопават София през пролетта

Нова серия от ремонти очаква софиянци през пролетта. Майстори ще разкопаят 40 вътрешноквартални улици, които плачат за преасфалтиране. Сред обектите е и бул. “Монтевидео”, който трябва да бъде разширен.

„Все още няма конкретна схема кои ще са трасетата. Планираме да работим из цяла София“, обясни пред „Труд“ зам.-кметът по транспорт Евгени Крусев. Той обаче обясни, че обектите, по които ще се работи, няма да са съседни улици, за да не се блокират цели райони.

За 2017 г. общината предвижда три големи ремонта на ключови за столицата булеварди - бул.“Дондуков“, „Граф Игнатиев“ и „Патриарх Евтимий“. Все още не се знае колко ще струват ремонтите. Това ще стане ясно с приемането на бюджета на Столичната община през ноември.

Реконструкцията на бул. „Дондуков“ се бави вече втора годината, защото не може да се реши дали булевардът да остане павиран или не. Първоначално идеята беше трасето да се асфалтира, защото калдъръмът създава много шум и се поддържа по-трудно, но кметът Йорданка Фандъкова настоя паветата да останат, защото допринасят за историческия облик на булеварда.

От общината публикуваха анкета на сайта си с 3 варианта за настилката на трасето, която обаче бе временно спряна заради опит за манипулиране на гласуването. В допитването имаше 3 варианта за паветата по бул. „Дондуков“ - строителите да преподредят настилката, калдъръмът да остане при трамвайните трасета и зоната за паркиране, а пътните платна да се асфалтират. Третата възможност е целият булевард да се асфалтира.

През пролетта ще се пусне и движението по част от улиците и булеварди, които са затворени заради строителството на третата линия на метрото. Сред тях ще е бул. “Патриарх Евтимий“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България