Разкрасиха Хълма на освободителите в Пловдив с над 5000 теменужки и парички за Трети март

С теменужки и парички служители на общинско предприятие "Градини и паркове" в Пловдив разкрасиха върха на Хълма на освободителите, където ще се проведе официалното честване на националния празник Трети март.

Над 5000 пролетни цветя бяха засадени около паметника на Царя Освободител - руският император Александър Втори, и загиналите за освобождението на България от турско робство воини.

За тържествата по случай 139-годишнината от Освобождението на България в Пловдив пристигна делегация от побратимения руски град Санкт Петербург, водена от вицегубернатора Сергей Николаевич Мовчан.

На върха на Бунарджика, както още е известен Хълмът на освободителите, ВИП-гостът ще бъде придружаван от своя домакин и областен управител на Пловдив Здравко Димитров, от кмета на града под тепетата Иван Тотев и от митрополит Николай Пловдивски.

"В навечерието на Трети март почистихме всички алеи и пътеки по тепето и фонтана, който е в готовност да заработи при трайно повишение на температурите", съобщи директорът на "Градини и паркове" Стоян Алексиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България