Разкриха база на бракониери до селско гробище

Снимка: Архив

Полицаи и горски откриха площадка на незаконни дървосекачи край траурния парк на балканско село. На мястото бракониерите складирали нелегално повалени трупи и техниката, с която ги превозвали, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Във вторник служители на Икономическа полиция в Монтана и Регионалната дирекция по горите в Берковица извършили проверка на територията на село Митровци, община Чипровци. В близост до местното гробище пазителите на реда и закона се натъкнали на купища отсечени дърва – общо 48 куб. м. от вида дъб, бук и цер, на които липсвала контролна горска марка. Никой не представил и документ за произхода на трупите. До складираните стволове бил паркиран и товарен автомобил „ГАЗ” с каросерия пълна с 6 куб. м. дърва без марка и превозен билет. Камионът бил със софийска регистрация, но се ползвал от жител на село Митровци. Колата и дървата са задържани в Държавното горско стопанство – Говежда.

Полицията и горските продължават разнищването на случая. Издирват се лицата, които са секли незаконно горите в района Преди дни полицията спипа бракониер от друго балканско село край Вършец, който доставял на хората нелегално отсечени дърва с фалшиви документи за произход.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право