Разкриха взлом на магазин за компютърна и офис техника в Търговище

Откраднатите таблети, телефони, скъп лаптоп ще бъдат върнати

Двама мъже от Варна са извършители на професионалния взлом на магазин за компютърна техника и телефони в Търговище, който беше разбит през февруари тази година. Крадците са 35-годишен мъж от Варна и 28-годишен от Стара Загора, който също живеел във Варна.

Откраднатото било оставено през лятото в заложена къща във Варна.

Както „Труд“ съобщи, на 21 февруари, около 5 часа, е проникнато в магазина, който е в самия център на Търговище. От записите на камерите ставало ясно, че двама мъже с качулки са отворили входната врата на търговския обект и буквално за секунди са изнесли скъп професионален лаптоп със софтуер за 35 - 40 000 лв., 3 таблета, 3 телефона, навигации, камери и други.

Магазинът е свързан със СОД, който дал сигнал за проникването. На място на третата минута пристигнал екип. Освен зеещата врата, която била с откачена панта и натисната навътре, чрез техническо приспособление, нямало други следи. Взломаджиите си били тръгнали. На записите се виждало, че са били с торбички на краката, за да не оставят дири.

Криминалисти тогава коментираха, че ударът е извършен от професионалисти, които са следили дейността на обекта, както и наличието на камери в него и наоколо.

Собственикът на фирмата пък разказа, че седмица преди взлома рекламната витрина била пълна със скъпи телефони от известна мярка, чиито представител бил и било късмет, че тогава не са ударили обекта. Извършителите били опитни в този вид престъпления. Били и осъждани. Единият изтърпявал лишаване от свобода за подобен взлом в друг град в Североизточна България.

Техниката, която е намерена в заложна къща, ще бъде върната на собственика на фирмата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони