Разкриха две лаборатории за производство на синтетични наркотици в домашни условия (СНИМКИ)

Снимки: МВР

Двама мъже – на 24 и 33 години, са задържани и обвинени за престъпление по чл. 354а ал.1 от НК. На 9 октомври служители на Второ РУ – Стара Загора провели специализирана полицейска операция за противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, в хода на която е задържан 24-годишен местен жител.

При извършено претърсване в жилището му в Стара Загора, полицаите намерили различни химически вещества и съдове с полепнали по тях остатъчни количества от тях, за които има данни, че са използвани за производство на синтетични наркотици в домашни условия. Иззети са също найлонови торбички, съдържащи около 13 г белезникави кристалообразни вещества, реагирали при полевия наркотест на метамфетамин, 4 хартиени опаковки със същата дрога, полиетиленова торбичка с около 4 г канабис. Два дни по-късно, в хода на аналогична спецакция, осъществена от служители на Първо РУ – Стара Загора, е извършено претърсване и изземване в апартамент, обитаван от 33-годишен мъж. Открити са голям брой стъклени и пластмасови бутилки, съдържащи прекурсори за производство на наркотици, и различни съдове с полепнали по тях остатъчни количества от химични вещества. Иззети са също 140 таблетки от различни медикаменти, 5 топчета канабис, кутийка, съдържаща опаковано в полиетиленови пликчета белезникаво, кристалообразно вещество, което при тестване с полеви наркотест реагира на метамфетамин. Иззетите вещества са предадени за експертиза.

С постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора на двамата мъже са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок от 72 часа, а работата по образуваните досъдебни производства продължава под ръководството на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право