Разкриха домашна лаборатория за производство на метамфетамин в Мало Бучино

След проведено разследване, криминалисти на столичното Трето РУ планирали и предприели на 30 април провеждането на специализирана полицейска операция по противодействие на наркоразпространението на територията на Мало Бучино. В действията се включили и служители на сектор „Специализирани полицейски сили“- СДВР, съобщават от вътрешното министерство.

Към  14.30 ч., на адрес в селото, те задържали  криминално проявения С.Т./44г./, осъждан за престъпления свързани с наркотици. При последвалото претърсване на къщата, обитавана от мъжа, униформените  открили на втория етаж помещение, пригодено за лаборатория за  производство на метамфетамин, снабдена с модерно оборудване за направата му. Оттам са иззети над 50 различни по големина и съдържание шишета, множество колби, мензори, въздухопроводи, печки, електронни везни, кристални вещества, тревиста маса. В хода на процесуално-следствените действия на адреса са намерени автомат АК-47 и газов пистолет с множество боеприпаси за тях.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура на С.Т. са повдигнати обвинения за престъпления по чл. 354 а и чл.339 от НК и му е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по образуваното досъдебно производство продължава под наблюдението на прокуратурата.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"