Разкриха домашна оранжерия за отглеждане на канабис в Плевен

Операция срещу незаконното отглеждане и съхранение на наркотични вещества е проведена от служители на плевенското Първо РУ. В хода на процесуално-следствените действия, в частен дом в село Пелишат, полицаите разкрили домашна оранжерия за марихуана, съобщиха от пресслужбата на МВР.

Иззети са общо 133 растения от рода на конопа, повече от 100 стръка, с общо тегло 28,330 кг, били открити в процес на сушене в таванско помещение, оборудвано с вентилатори, а засадени в дворно място - 29 стръка, с височина от 90 см до 330 см и тегло на листната маса 63,30 килограма. При полевия наркотест растенията реагирали положително на канабис.

От селскостопанска постройка в двора на къщата са конфискувани четири чувала с разпределени в тях 7,748 кг суха, зелена тревиста маса. При претърсването са открити също опаковки от торове за обогатяване на почвата и стимулиране на растежа на растенията, както и приспособления за поливане на наркотичните насаждения.

С полицейска мярка за срок до 24 часа е задържан собственика на имота – 39-годишен от село Гривица. За случая са уведомени районната и окръжната прокуратура. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а от НК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право