Разкриха извършителите на нападения и грабежи над жени в Пловдив – оказаха се двама 18-годишни роми

Снимка: Архив

В Пловдив разкриха авторите на нападения и грабежи над жени, които се оказаха двама 18-годишни роми.

В рамките на активно разследване служителите на Шесто РУ на МВР-Пловдив, базирано в ромския квартал „Столипиново”, установиха, че те са дело на криминално проявените С.М. и Б.Р., които действали по идентичен начин – нападайки жертвите си в гръб.

По предварителни данни на 7 юли по обяд на улица “Клен” С.М. издърпал от 83-годишна пенсионерка дамската й чанта, в която имало близо 300 лева и лични документи. Два дни по-късно на улица “Златорог” Б.Р. отнел от 35-годишна жена портмоне с 250 лева, документи и банкови карти. Пред разследващите младежите са направили самопризнания за извършените престъпления.

С полицейски заповеди двамата са били задържани за срок до 24 часа. Материалите по образуваните досъдебни производства са внесени в Районна прокуратура – Пловдив. Във вторник на С.М. е повдигнато обвинение и с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за 72 часа. Продължава работата по документиране на неговата съпричастност и към други грабежи в Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право