Разкриха кражба на антики във Велико Търново

Снимка: Архив

Криминалисти от Велико Търново разкриха две домови кражби. Едната е извършена на 9 октомври миналата година. От жилище в областния град, чрез използване на подбран или подправен ключ са били откраднати златни накити, оригинален преднопълнещ се балкански пистолет от 18-19 век, реплики с оригинални части и оригинална кутийка с капсули за него, нагръден сребърен часовник, възрожденски сребърни пръстени, личен турски, сребърен печат, реплика на антична монета, позлатена игла за вратовръзка, куфар и 200 евро.

В началото на ноември бил получен сигнал за друга домова кражба на сребърни и златни накити, мобилен телефон и ключове за лек автомобил от друго жилище в града, извършена по идентичен начин. От проведените действия по разследването криминалистите влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това злосторникът е 31-годишният Ю. Г. от Габрово, известен на полицията и многократно осъждан, със 17 криминални и съдебни регистрации за взломни кражби.

След доклад на материалите в прокуратурата той е привлечен, като обвиняем. С постановление на прокуратурата е задържан за срок до 72 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право