Разкриха нарколаборатория в Горна Оряховица

Снимка: Архив

Криминалисти са разкрили импровизирана нарколаборатория и около 20 гр. марихуана при спецакция за противодействие производството и разпространението на наркотични вещества във Великотърновска област.

В четвъртък вечерта при полицейска проверка в жилище в горнооряховското село Поликраище били установени 30-годишния Х. Х., 21-годишния Т. П. и 18-годишния Ц. К.. В къщата униформените се натъкнали на лаборатория за производство на синтетична дрога. Иззети са 1 гр. марихуана, бутилка с бяла субстанция и прозрачна течност, опаковки от лекарства, туба със сярна киселина и торба с амониева селитра.

Тримата наркофабриканти са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

При проверка в къща във великотърновското село Драгижево, обитавана от 19-годишния Д. С. са установени и иззети около 15 грама зелено кафява листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. Д. С. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу него е започнато бързо производство.

По същото време при акция във великотърновското село Капиново у 33-годишния М. М. са намерени и иззети две топчета суха растителна маса, с тегло около 1 грам, която при полеви наркотест реагирала на марихуана. М. М. е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Материалите по случая ще бъдат докладвани в прокуратурата.

В Свищов пък бил спипан 25-годишния С. К. от село Овча Могила. В него униформените намерили и иззели кутия от цигари, натъпката с марихуана. Срещу него е започнато бързо производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право