Разкриха поредната наркооранжерия в село край Пазарджик

Поредната наркооранжерия и втора през последните 3 дни бе разкрита и неутрализирана от служителите на секторите "Противодействие на криминалната престъпност" и "Криминална полиция" при Областната дирекция на МВР в Пазарджик в близко до града село.

След като в средата на седмицата бяха заловени двама дилъри пред превърната в нарколаборатория къща в Синитево, в събота полицаите спипаха производител на дрога от село Алеко Константиново. При съвместната акция бе заловен 25-годишният пазарджиклия М.В., който обитавал едноетажна къща с наркооранжерия, оборудвана с необходимите за целта осветление, системи системи за контрол на влажността и температурата, препарати, подпомагащи развитието на марихуаната, и електронна везна.

В имота в Алеко Константиново са открити 80 растения, насадени в пластмасови саксии, а общото тегло на листната им маса и съцветията е 4.6 кг. Полицаите открили и готова за продажба над 700 грама изсушена марихуана.

5pl4004dПолицейската акция през уикенда е преминала под наблюдението на Окръжна прокуратур-Пазарджик, а 25-годишният М.В. е задържан в ареста за 24 часа, като този срок ще бъде удължен с още 72 часа. Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Това е втори случай на неутрализирана  наркооранжерия в Алеко Константиново за последните 3 месеца, след като в средата на октомври с 48 кг канабис в имота си бе заловен 43-годишният местен жител Г.Г. От началото на 2016 г. криминалистите от Областната дирекция на МВР-Пазарджик разкриха подобни наркооранжерии и в селата Мало Конаре, Говедаре и Огняново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право