В Австрия разкриха престъпна група за трафик на хероин, ръководена от българи

Снимка: Архив

При операция на австрийската полиция през септември 2015 г., в окръг Мьодлинг, Австрия са били задържани четирима български граждани - трафиканти на хероин. Иззети са 10 пакета - общо 5 килограма наркотично вещество,  пренесени нелегално от България, съобщават от вътрешното министерство.

Полицейските действия били предприети след интензивна работа на Звеното за разследване на престъпления с наркотични вещества и продължително наблюдение от страна на оперативната групата за борба с престъпността по улиците  на Криминалната служба на провинция Долна Австрия, в сътрудничество с Федералната криминална служба.

В резултат на  мащабни проучвания и отлично сътрудничество с българския и австрийския офицери за връзка и българските полицейски органи австрийските разследващи стигнали до двамата организатори на престъпната група, също българи. За тях били издадени европейски заповеди за арест и в последствие са обявени за международно издирване.

В процеса на партньорския обмен и съвместна работа по случая, няколко месеца по-късно, служители на ГДБОП предприели координирани действия в София и Перник, в резултат на които са задържани търсените организатори – Ц. Ц./45г./ и Г.Й. / 38г./. Междувременно австрийски съд е постановил  за тях  на първа инстанция ефективна присъда от по 8 години лишаване от свобода.

Спрямо първоначално задържаните в Австрия четирима трафиканти са наложени ефективни присъди от общо 20 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право