Разкриха престъпна схема за кражби, задържани са двама души

Криминалисти на ОДМВР-Сливен разкриха престъпна схема за кражби в големи размери, съобщават от МВР.

Спецакцията е реализирана след проведено разследване на криминалисти на РУ-Сливен и планирани под надзора на Районна прокуратура-Сливен действия. В резултат на това В.М. /48 г./ и 49-годишната И.У. били задържани в момент на кражба от търговски обект в град Сливен на различни артикули – предимно дрехи, на стойност около 3000 лева.

Установено е, че дуото е разполагало с техническо средство, което им позволявало да свалят защитния механизъм, прикрепен към стоките. В хода на процесуално-следствените действия в багажника на автомобила, с който са се предвижвали, полицейските служители намерили множество вещи, обект на кражба по същата престъпна схема. Според събраните до момента данни, по идентичен начин двамата са извършвали кражби в цялата страна. Обект на престъплението били известни вериги за облекло, предлагали стоката си в големи търговски вериги.

Размерът на нанесените щети е в процес на установяване. В.М. и И.У. са криминално проявени за кражби. Наложена им е постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” и са приведени  в ОЗ „Следствени арести”-Сливен.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което, под наблюдението на прокуратурата, продължава работата по разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на двамата задържани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право