Разкриха убийство, приличащо на нещастен случай

Снимка: Архив

Убитият бил хвърлен в кладенец в пияно състояние и се удавил

Криминалистите от Търговище разкриха убийство на 54-годишен мъж, който се удавил в кладенец и смъртта му изглеждала като нещастен случай. Тялото на убития било намерено в 5-метров кладенец в двора му в село Давидово на 23 юли след сигнал от съселяни, че е изчезнал. При аутпосията не били намерени следи от насилие и било установено, че тялото е във водата от близо 3 дни, а смъртта е настъпила от удавяне.

Тъй като преди време той бил наръган с вила в ръката от съсед, с който били в дългогодишна тежка връжда, се предполага, че криминалистите са тръгнали да проверяват всички възможни версии.

Така стигнали до същия съсед и сина му, срещу които били намерени доказателства, за които обаче от прокуратурата отказват да говорят.

В събота в полицията са били доведени 74-годишен мъж и синът му на 42 години. Двамата минали през всякакви версии и накрая се стигнало до признание, че на 20 юли привечер видели съседа много пиян да лежи да кладенеца в двора си. Спонтанно решили да приключат враждата си с него, тъй като от години го подозирали, че краде каквото свари от дома и двора им. Хвърлили го в кладенеца, който в надземната си част бил с височина до коляно и нямал капак, смятайки че ще се приеме, че сам е паднал в него в нетрезво състояние. И действително случаят изглеждал точно така, но мъжете подценили полицаите от Районното управление.

Говорителят на Окръжна прокуратура в Търговище Васил Ангелов съобщи, че убитият бил криминално проявен и осъждан за кражби. 42-годишинят мъж, който е задържан заедно с баща си, също имал криминални прояви. Той бил животновъд, научи още „Труд”.

Баща и син са задържани и се внася искане в съда за налагане на мярка за оставането им в ареста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право