Разкриха улични грабежи отпреди години в Търговище, жертвите са момиче и млада жена

Снимка: Архив

Улични грабежи от 2015 и 2016 г., с потърпевши момиче и млада жена, разкриха полицаите от Търговище. След оперативно-издирвателни мероприятия те попаднали на 33-годишния С.С. от града, който се оказало, че е извършител на нападение над 16-годишно момиче през февруари 2015 г. На Свети Валентин, към 20,10 часа, момичето било застигнато на улицата от непознат, който изтръгнал от ръцете му чанта, в която имало пари и вещи за 300 лв.

През август 2016 г. пък 28-годишна жена от село Сейдол била нападната на улица в Търговище и пак била измъкната насила чантата й. В нея имало 200 лв.

Двете жертви не са били бити и грабежите останали неразкрити дълго време, докато полицията не попаднала на мъжа, който досега не е влизал в полезрението им. Нямал никакви криминални прояви, не употребявал наркотици, бил тих и водел много скромен живот. По време на грабежите работел, но от половин година бил без препитание, което нямало връзка с предишните му прояви. Той самият не посочил причина за нападенията и ще му бъде направена психологична експертиза.

Срещу мъжа са повдигнати обвинения за грабежите. Наложена му е мярка за неотклонение „Подписка”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право