Разкъсана облачност и слаб снеговалеж утре, максимални температури между 1° и 6°

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, но постепенно от северозапад облачността ще се увеличи. В сутрешните часове на места в западната част на Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°.Това съобщиха от НИМХ към БАН за "Фокус". Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

През деня облачността ще е разкъсана. На отделни места ще прехвърча слаб сняг. Привечер в крайните северозападни райони ще има превалявания от дъжд и там ще се образуват поледици. Ще духа слаб до умерен предимно южен вятър. Ще се затопли и максималните температури ще са между 1° и 6°.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана. Ще духа до умерен предимно южен вятър. Максималните температури ще са от 3° до 6°. Температурата на морската вода е 2-3°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна, на отделни места ще прехвърча сняг. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е 2°, на 2000 метра – около минус 4°.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето