Разминахме се поне с Роналдо

Поне страховитият Кристиано Роналдо няма да стряска сънищата на изстрадалия български фен преди баражите на Лига Европа. Макар и в последния си 10-и мач еврошампионът Португалия стигна до финалите – след победа с 2:0 като гост на Люксембург с голове на Бруно Фернандеш и Кристиано Роналдо (негов 99-и за тима). И няма да минава през баражите напролет. Там обаче ще е конкурентът до последния момент Сърбия, който завърши 2:2 у дома с Украйна.

Жребият за мартенските четворки ще е на 22 ноември. Единият вариант е да стартираме с гостуване на Шотландия, а другите два тима да са Сърбия и Норвегия. Другата опция е съперник да ни е Исландия. Но има още шест отбора, които могат да запълнят карето в зависимост от последните два дни на евроквалификациите.

Валери Божинов нахлу в свой стил в лагера на националния отбор преди мача с Чехия тази вечер. Нападателят на „Ботев“ (Враца) отдавна не е викан, но мигновено стартира с лафове и шеги. След това Божинов се отдели със своя приятел Николай Михайлов за разговор на четири очи.

За последен 90-и път за България излезе Ивелин Попов. Мачът с Чехия – без значение за крайното класиране, означаваше, че нападателят се изравнява с легенди като Димитър Пенев и Мартин Петров. Повече двубои за България имат само Стилиян Петров (105), Борислав Михайлов (102), Христо Бонев (96) и Красимир Балъков (92).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ