Разнобой сред клубовете за края на сезона

Съдбата на сезона в мъжката НБЛ остава неясна, след като клубовете се разделиха поравно „за“ и „против“ прекратяването на първенството на заседанието на Общото събрание на БФБаскетбол. Носителят на Купата на България „Левски Лукойл“, „Берое“, „Академик“ (София), „Черноморец“ и „Ямбол“ се обявиха за продължаване на първенството, когато това стане възможно. Докато останалите тимове от елита – шампионът „Балкан“, „Рилски спортист“, „Черно море Тича“, „Спартак“ (Плевен) и „Академик Бултекс 99“ (Пловдив) искат незабавно прекратяване.

Очаква се управителният съвет на федерацията да вземе окончателното решение до средата на април. Седем от клубовете все пак са съгласни сезонът да бъде анулиран, ако няма никаква възможност първенството да бъде подновено в обозримо бъдеще. В момента повечето клубове на практика са разпуснати. От „Балкан“ пък предлагат при отмяна шампионатът да бъде заместен от лятна лига, в която тимовете да участват само с български играчи.

„За отборите това би било възможност за стартиране на подготовка, тъй като има вероятност началото на първенството също да бъде отложено за по-късен етап – гласи част от писмото на „зелените“. - Една подобна лига би компенсирала и зрителите като може да предложи и дори едно по-равностойно първенство.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт